Skip to content

Cart

Your bag is empty

Article: AW22 RE-USE-OLUTION

AW22 RE-USE-OLUTION Globe Hope
Tuotteet

AW22 RE-USE-OLUTION

Read more

Globe Hope X Sateenkaarikynä ry Globe Hope
Tuotteet

Globe Hope X Sateenkaarikynä ry

PRIDE kuukausi on täällä ja Globe Hope on mukana juhlimassa moninaisuutta ja tasa-arvoisuutta! Tämä vuonna lanseeraamme Priden kunniaksi kaksi ylijäämäturvavyöstä valmistettua laukkua: KASTE PRI...

Read more
Globe Hope X Suojelija Globe Hope
Sustainability

Globe Hope X Suojelija

Yhteistyössä Helsingin Ensikoti ry:n kanssa Helsingin ensikoti ry on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka tukee lapsiperheitä, jotta jokainen lapsi saa hyvän alun elämälleen. Ensikodin ammatt...

Read more

AUTUMN/WINTER COLLECTION - RE-USE-OLUTION

Syksyllä 2022 Globe Hope nousee barrikadeille ilmastonmuutoksen aiheuttamaa pakkomuuttoa vastaan. Ilmaston lämpeneminen on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistämme, ja sen vuoksi ilmastopakolaisuus on todellinen huolenaihe nyt ja lähitulevaisuudessa. Kuivuus, merenpinnan nousu, tulvat, myrskyt ja muut sään ääri-ilmiöt tekevät asumisen useilla alueilla lähes mahdottomaksi ja kriisi uhkaa maapallon kaikkea elämää.

Environmental factors, such as lack of clean water, scarcity of food, and extreme weather events weaken health, and already almost a quarter of the world's deaths are the result of environmental conditions. (World Health Organization 2016) As the world's population increases, it becomes more difficult to produce enough food for everyone. The World Bank estimates that 140 million people may face forced migration due to climate change in sub-Saharan Africa, Latin America, and South Asia in the next 30 years. (World Bank Group 2018) Climate change especially affects the poor, who cannot protect themselves from extreme conditions. They do not have the opportunity to repair their homes damaged by the storm or to protect themselves from the heat.

Nyt erityisesti käynnissä oleva Ukrainan sota vaikuttaa maailmanlaajuisesti ja pahentaa ruokakriisiä entisestään. mm. Afrikan maat kärsivät ilmastonmuutoksen aiheuttaman kuivuuden lisäksi nyt myös sodan aiheuttamasta  riippuvuudesta ruoan tuonnista Ukrainasta ja Venäjältä. Ruoan, lannoitteiden ja polttoaineiden hinnan nousu kurittaa etenkin köyhiä talouksia.

Kierrätysmateriaalit ovat merkittävässä asemassa ilmastotalkoissa. Esimerkiksi ylijäämäpuuvillasta valmistettava SUMU-reppu säästää 10.5 kg hiilidioksidipäästöjä ja 1398 litraa vettä verrattuna vastaavaan uudesta materiaalista valmistettuun tuotteeseen. Tämä vastaa 75 km henkilöautolla ajoa, sekä keskimäärin 18 ihmisen päivittäistä veden tarvetta.

The Re-use-olution AW22 collection requires everyone to join the climate talks and thus prevent the threat caused by the effects of climate change.

JOIN THE RE-USE-OLUTION

Globe Hopen syysmalliston tuotteet valmistetaan arvojemme mukaisesti kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Laukuissa ja asusteissa nähdään jo tutuksi tulleita materiaaleja, kuten turvavyötä, messumattoa, ylijäämätekoturkista, turvevillaa sekä muita ylijäämämateriaaleja.  Vaatemallistomme valmistetaan GRS sertifioidusti kierrätyslangasta. Lanka koostuu tekstiiliteollisuuden puuvillaleikkuujätteestä ja kierrätetyistä muovipulloista.

Tänä syksynä näyttävät, isommat kuosit ovat esillä ensimmäistä kertaa. Globe Hopen uusi printtikuosi ”Circular” komeilee ihanissa uutuuksissa:  FIELLU ja MAGMA huppareissa, KEVO collegepaidassa, HUOPANA hupparimekoissa ja KUKKOLA hameissa. Uutuusmallit pienemmillä printtikuoseilla ovat ÄKÄSLINKA mekko sekä JYRÄVÄ trikoopaita.  Useista vaatemalleista löytyy tänä syksynä harjattu sisäpuoli, joka tekee vaatteista ihanan pehmeät ja miellyttävät päällä. Uuden malliston hupparit, hameet ja housut sopivat siis pohjolan syksyyn ja talveen erinomaisesti.

Vaatteiden ja laukkujen väreissä toistuvat tänä syksynä maanläheiset sävyt kuten oliivinvihreä, ruskea, kullankeltainen ja ruosteen punainen. Laadukkaat laukku-uutuusmallit syksyyn ovat VIRTA, SULA, RAILO ja PURO, jotka ovat valmistettu ylijäämäturvavöistä. Löydät myös uusia värejä suosituista laukkumalleistamme. Discover the new bag collection

A bold touch of the Spicy Orange brightens up the entire collection and works nicely together with green and lighter colors. You may find cool pastel colors such as violet ice and arona - cold pastel blue. The collection is a beautiful collection of new and beloved Globe Hope classics in new colors.

Discover AW22 collection

Cooperation with Mifuko Trust continues

Kevään 2022 yhteistyö saa jatkoa. Mifuko Trust on vuonna 2012 perustettu avustusjärjestö, joka tukee Mifuko Oy:n yhteiskunnallisen vastuun työtä itäisen Kenian maaseutualueilla. Järjestö edistää erityisesti maaseudun naisten toimeentuloa ja hyvinvointia Makuenin ja Machakoksen alueilla Keniassa ja tukee alueen kestävää kehitystä.

Yksi Mifuko Trustin tuoreimmista hankkeista on WASH and Grow! - Puhdasta kasvua Keniassa, joka käynnistyi alkuvuonna 2021. Hanke rakentaa kuivakäymälöitä ja antaa hygienia- ja yrittäjyyskoulutusta kaakkois-Kenian maaseudulla Makuenissa. Hanke edistää erityisesti naisten ja tyttöjen oikeutta puhtaaseen veteen, sanitaatioon ja toimeentuloon. Hankkeen tavoitteena on saavuttaa parempaa terveyttä, tuottaa edullista ja ekologista lannoitetta pienviljelyksille parantaen ruokaturvaa ja edistäen ilmastonmuutokseen sopeutumista sekä luomalla toimeentuloa.

Olemme mukana tukemassa: lahjoitamme jokaisesta 18.8.-30.9. ajalla tehdyistä verkkokaupan ja Brand Storen tilauksista 2€ tukemaan Mifuko Trustin Wash & Grow hanketta Keniassa.