Gasellit-yhtye edistämässä kiertotaloutta

Suomen suosituimpiin rap-yhtyeisiin lukeutuva Gasellit julkaisi helmikuussa 2021 listaykköseksi nousseen uutuusalbuminsa ZEN. Levyn julkaisun yhteydessä tehtiin massiivinen ulkomainoskampanja, johon kuului valtava mainosbanneri kauppakeskus Forumin seinässä.

Kampanjan jälkeen yhtye ei halunnut heittää kangasta pois, vaan selvitti miten kankaan voisi mahdollisesti kierrättää. Gasellit otti yhteyttä Globe Hopeen selvittääkseen mahdollista jatkokäyttöä bannerille. Bannerista valmistettiinkin Gasellit x Globe Hope joogamatonkasseja, sekä kestokasseja.

”Upeeta että mainoslakana sai vielä uuden elämän tuotteina, jotka kestävät käyttöä pidempäänkin. Vaikka tämä on vain yksittäinen teko, se antoi ainakin meille toivoa siitä, kuinka materiaalien kierrättämisellä ja uusiokäytöllä voidaan säästää resursseja ja toisaalta saada aikaan jotain aivan uudenlaista”, Gasellit-yhtye kommentoi yhteistyötä.

”Meille tämä yhteistyö on upea osoitus siitä, että kiertotalous ja vastuullisuus ovat nousevia arvoja yhteiskunnassamme. Olemme tehneet paljon tuotteita eri alojen yrityksille, mutta fanituotteiden saralla Gasellit ovat varmasti edelläkävijöiden joukossa. Toivonkin Gasellien näyttävän esimerkkiä myös muille musiikkialan tekijöille”, kertoo Globe Hopen markkinointipäällikkö Marina Johansson.

Yhteistyön tuloksena syntynyt bannerimallisto on nyt tilattavissa Hel Goods -verkkokaupasta.